Makkelijk, gezond en lekker, deze koekjes. Door alle lekkere dingen die erin zitten, zijn ze heel smaakvol. Ik geef ze vaak mee naar de crèche als alternatief voor iets zoets. Het is ook leuk om als cadeautje een mooie glazen pot te maken met daarin alle ingrediënten voor deze koekjes (leuke laagjes!).
Waar het recept vandaan komt, weet ik eerlijk gezegd niet meer, shame on me!
Mueslikoekjes
Recept voor 10-11 koekjes
• 65 gr volkoren speltmeel
• 50 gr hele havervlokken
• 50 gr kokosrasp
• 35 gr gedroogde cranberries
• 25 gr pompoenpitten of zonnebloempitten
• snufje zout
• 1 koffielepel (wijnsteen)bakpoeder
• 3 grote el gesmolten kokosolie
• 3 grote el ahornsiroop
Verwarm de oven voor op 180graden.
Meng alle droge ingrediënten
door elkaar en voeg vervolgens de kokosolie en agavesiroop toe. Meng tot een
soort deeg, dit wordt overigens niet zo compact als normaal koekjesdeeg.
Spreid bakpapier uit over een
bakplaat en schep eetlepels van het deeg op het bakpapier. Maak met je handen
stevige kleine hoopjes (druk de randen goed aan) en bak 15 minuten in de oven
tot ze goudbruin zijn.
Laat goed afkoelen zodat de kokosolie hard kan worden.